citácia:
reakce na: Ujezdak, 26.04.2020 11:42 (Dobrý den, řeším klasický prob ...)
Ahoj, starý levný diesel Tě nepodrží a spíše sebere vše, co je v peněžence. Za danou cenu je ve všem lepší benzín, dokonce se Ti bude líbit i dynamika, protože menší vůz nepotřebuje 100kw
Kouknul bych na toho:
1. Fiat Punto Grande 1.4 Fire - nenech se mýlit je to vydařený vůz i podvozek a motor je jeden s nejpovedenějších od Fiatu, žádná stará Octávie 1.9 TDI Ti neujede
Punto má i levný servis a pozor si dej jen na servo řízení a korozi podvozku, prostě před koupí pořádně prohlédnout a projet.
2.Peugeot 207 1.4 54kw (nesmí to být VTi motor). Za mě nejlepší malý vůz té doby. Motor jede velmi dobře, dizajnově i interiér dodnes poráží lowcost vozy segmentu B. Perfetkní antikorozní ochrana z něj dělá za mě nejlepší volbu, byť chápu, že Fiat je o něco málo levnější v dílech. Já takové věcí reším kvalitními díly druhovýroby.
3.Kdyby se nedařilo najít pěkný kousek, můžeš zkusit i Peugeot 206 1.4i posledních let výroby, cca 2006+. Díly jsou levné a zkontroluj jenom servo řízení a zadní nápravu. Jinak budeš opět mile překvapen jak vůz dobře jede. Nuda s 206 prostě není a to ani na dálnici ani v zimě
Určite si projdi ojetiny u dealerů dané značky, občas jsou tam pěkně zachovalé kousky. Jinak auto pořádně zkontrolovat, projet a nechat na volnoběh přes 5min, kde sleduj teplotu motoru a rovnoměrnost otáček atd... Rovněž bych bral už vůz s klimatizací, protože každý rok jsou tropická vedra a ve městě to bez ní skoro přežít nejde
Držím palec!
PS: nenech se mýlit, staré atmosférické 1.4i jedou v malých vozech stejně dobře jako 1.6Duratec v těžkém Focusu! a zábavy je pořád dost