napísal:
Dobrý den,potřeboval bych poradit s výběrem vozidla, auto používám pro soukromé a více pro služební ůčely, ročně najeto cca 40 tis km.Jelikož mám rodinu s dvěmi malými dětmi , mám teď Octávii 2 combi z r. 2007 1,9tdi 77kw najeto už 300tis , s autem jsem byl maximálně spokojený, bez větších oprav jsem vždy sedl do auta a jel jsem.. Mam představu o autě do 350 tis kč , auto pro čtyřčlenou rodinu , spotřeba max. do 6l jelikož mi firma proplácí phl do 7l spotřeby, najeto max 50 tis.km jelikož auto budu používat min 5 roků a hlavně spolehlivost a co nejméně návštěv autoservisu...Mam představu Octávia 3 motor 2l tdi tentokrát už nechci combi , ale sedan ....Je to dobrý výběr nebo jsou i jiné lepší možnosti....Děkuji za radu.....
Nechci vám brát iluze, ale sehnat nebouranou Octavii 3 ve dvoulitrovém TDI za 350 tisíc je nereálné. Navíc ten motor není bůhví jaký držák, s 1,9 TDI PD se nedá srovnat (spolehlivostí, cenou servisu ani výdrží).
Za sebe bych hledal ve skupině i30, Ceed a Megane, P 308, Astra, Focus (combi) - za dané peníze budete mít velmi slušně vybavené NOVÉ, nebo jen velmi málo jeté, auto s moderním dieselovým motorem 1,5-1,6 litru (kde se v pohodě dostanete na spotřebu 5,0-5,5 litru) a plnou zárukou, které 5 let / 300 tisíc km vydrží jen s běžným servisem.