Pánové tady vzniklo tak trochu nedorozumění. Salmonel psal, že by to auto chtěl mít rád, a ne
že by se mělo líbit
. A mít rád a líbit se, jsou dvě rozdílné věci. Líbit se mi může baba co ji šukám,
ale rád ji nemusím mít. A také naopak. Můžu mít ošklivou manželku a zároveň ji mít rád. Mě se
samozřejmě také líbí pěkné věci, oblečení i auta. Ale jsem praktický člověk a pořizuji si věci praktické, aby mi dobře a prakticky sloužili. Líbí se mi sportovní auta a terénní pick-upy. Ale
nepořídím si je, protože jsou pro mě nepraktické. Nejezdím závody ani po lesních cestách
a ani po tom netoužím. Ale líbí se mi. Jako horolezec mám pořízenou drahou výstroj a výbavu.
Např. spacák za 9 litrů, péřovou bundu za 6, goráčovku za 12,000 atd. Myslíte, že to mám proto,
že chci na někoho dělat dojem? Určitě ne, ale proto , že v případě nouzového bivaku v zimních
horách mi to pomůže přežít, než v hadrách s Lídlu. A podobně přistupuji k autům. Také
neprahnu po vyloženě škaredém autě, a že jich na cestách jezdí požehnaně. Ale před koupí
si ujasním priority, na co a jak budu vůz využívat, motorizaci, provozní a servisní náklady, spolehlivost, výbavu, kolik prachů můžu do koupě nového, nebo ojetého vozu investovat atd.
No a nakonec pak řeším barvu a vzhled. Tak tomu přistupuji já, ale akceptuji také přístupy
jiné, záleží na každém jak to má nastaveno. Ale dá se říci, že ideální a dokonalé auto neexistuje.
Vždy je to o kopromisech...