nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den,vlastním vozidlo Hyundai ix35 a chci si přezout vozidlo na zimní pneumatiky. Upřednostňuji kompletní sadu, tedy výměnu \"letního \" kompletního kola za \"zimní\". Samozřejmě s TPMS (elektronické snímače tlaku v pneu). Stojím ale před problémem, že dostávám informace, které jsou různé a nedokáži se mezi nimi orientovat. V servisu mi tvrdí, že na Hyundai je nutné mít pouze originální TPMS, že jiné by nešly tzv. aktivovat a tvrdí, že po namontování zimních kompletů a jejich nahrání do systému si to vozidlo pamatuje a co je hlavní, že tvrdí, že po následné opětovné výměně za letní, již nebude nutné provést opětovné nahrání, že si to vozidlo pamatuje. Je to možné, že si vozidlo a jeho systém pamatuje 8 senzorů? Můžete mi prosím sdělit, zda je možná nějaká jiná varianta?Moc děkuji za odpověď.Vladimír Koloros
Možné to je, že si auto pamatuje 8 senzorů, mám to tak u Aurise. V jednom autorizovaném servisu mi ale tvrdili, že si auto pamatuje jen 4 senzory a že při každé výměně pneu je nutné nastavit řídící jednotku. V jiném servisu mi pak řekli, že si auto pamatuje 8 senzorů a že pneu můžu měnit kdekoliv.
Čekal bych, že by mělo být možné použít univerzální senzory, protože ten systém by měl být standardizovaný. Ale jak to má Hyundai nevím.