0
späť

diskuze k tématu: Druhý ročník závodu elektromobilů e-miglia se blíží

kategórie zaradenia témy:
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 21.07.2011 12:51, ach jo
Jedinné smysluplné auto na elektřinu je TROLEJBUS! Kdy už to pochopíte
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 21.07.2011 14:03, RE: ach jo
ivan2 napísal:
Jedinné smysluplné auto na elektřinu je TROLEJBUS! Kdy už to pochopíte
S takovýmhle přístupem by sis do dneška svítil po večerech leštěním ebonitové tyče :))))
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 21.07.2011 18:01, RE: ach jo
Dolly napísal:
S takovýmhle přístupem by sis do dneška svítil po večerech leštěním ebonitové tyče :))))
Vůbec nejsem proti výzkumu, naopak. Ale to, že lidstvo dodnes hojně používá přes 100 let starý princip kyselinových aku a jen o málo lepší lithium iontové baterie, je fakt. Ani kdyby byla kapacita dvojnásobná, nebo trojnásobná, je to furt málo. A to nemluvě o tom, že ta elektřina se musí z něčeho vyrobit. Jedinný smysluplný projekt mi přijde má audi. Ti chtějí zkusit získávat elektřinu z větru z moře, z elektřiny a CO2 získat methan a auta nechat jezdit na ten.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 21.07.2011 21:17, RE: ach jo
ivan2 napísal:
Vůbec nejsem proti výzkumu, naopak. Ale to, že lidstvo dodnes hojně používá přes 100 let starý princip kyselinových aku a jen o málo lepší lithium iontové baterie, je fakt. Ani kdyby byla kapacita dvojnásobná, nebo trojnásobná, je to furt málo. A to nemluvě o tom, že ta elektřina se musí z něčeho vyrobit. Jedinný smysluplný projekt mi přijde má audi. Ti chtějí zkusit získávat elektřinu z větru z moře, z elektřiny a CO2 získat methan a auta nechat jezdit na ten.
Jelikož bydlím v centru Prahy, tak bych malý auta na el. uvítal. Při stávce jeli autem jen ti kteří museli a kvalita životního prostoru byla úplně někde jinde. Bez hluku a smradu. Myslím že polovina lidí v Praze denně najezdí míň jak 60 km a to je pro elektromobil akorátní. A nabíjecí stanice můžou vypadat jako parkovací automaty a nikoho srát nebudou. A na dlouhý štreky vodík, bez emisí, bez nabíjení, no to je sen. Tam bych směřoval. Výroba alternativních paliv mi ve finále přijde dražší něž fosilní paliva.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 21.07.2011 22:42, RE: ach jo
Dolly napísal:
Jelikož bydlím v centru Prahy, tak bych malý auta na el. uvítal. Při stávce jeli autem jen ti kteří museli a kvalita životního prostoru byla úplně někde jinde. Bez hluku a smradu. Myslím že polovina lidí v Praze denně najezdí míň jak 60 km a to je pro elektromobil akorátní. A nabíjecí stanice můžou vypadat jako parkovací automaty a nikoho srát nebudou. A na dlouhý štreky vodík, bez emisí, bez nabíjení, no to je sen. Tam bych směřoval. Výroba alternativních paliv mi ve finále přijde dražší něž fosilní paliva.
Nedávno jsem byl v lese na houbách a viděl tam pestřenky (vosičky) jak se vznáší na jednom místě (místo aby odpočívaly na větvi) a dělají občas ty prudké manévry. To je musí stát dost energie. Při jejich malé váze musí mít v sobě akumulované obrovské množství energie. Kam se na tu hustotu uložené energie asi hrabe ropa a tím spíš akumulátory. Pestřenka s akumulátorem by toho asi fakt moc nenalítala... Trochu mimo téma, ale ne zas tak moc
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 22.07.2011 10:43, RE: ach jo
Petr S napísal:
Nedávno jsem byl v lese na houbách a viděl tam pestřenky (vosičky) jak se vznáší na jednom místě (místo aby odpočívaly na větvi) a dělají občas ty prudké manévry. To je musí stát dost energie. Při jejich malé váze musí mít v sobě akumulované obrovské množství energie. Kam se na tu hustotu uložené energie asi hrabe ropa a tím spíš akumulátory. Pestřenka s akumulátorem by toho asi fakt moc nenalítala... Trochu mimo téma, ale ne zas tak moc
pestřenka s akumulátorem ). Jo hmyz to má dobře promakaný, třeba taková moucha, je vzhledem k velikosti suveréně nejrychleší tvor. I když ono to s tou velikostí nejde moc srovnávat, když jsem si jako malej hrál s angličákama, vrtalo mi hlavou, jaktože když ho shodim ze stolu na zem, proč se mu nic nestane a doopravdický auto při pádu z velké výšky je na šrot . No nic, abych se vrátil k tématu, do těch měst, já bych tam jezdil na kolech a ne autama, k tomu naše společnost zatím moc nedospěla. A kde by byly třeba auta, ten methan jako palivo má právě emise skoro nula! Protože ten CO2, který vypouští, z toho se právě zase methan vyrobí! Odpad celého cyklu je jen kyslík a voda. To neni špatný což? Auta na elektriku jsou v současnosti podle mě se svými komplikovanými a drahými bateriemi ekonomický a ekologický nesmysl.
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.