Streda 24.10.2018 19:12,
Druhé auto, anebo nahrazení E46 325i
Dobrý den,
vlastním E46 325i s motorem M54B25. Jsem velmi řidičsky založený a jakákoliv chvíle s autem je pro mě radostí. Nicméně se mi každým rokem zvyšuje roční nájezd (aktuálně: 25-30tis.km).
Nejspíše bych se dokázal definovat jako petrolhead. Preferuji atmosfericky plněný motor a jeho výkonostní křivku, vícebodové vstřikování a klasickou koncepci. Jezdím pouze po okreskách a dalnicích. Ve městě nejezdím. Přemyšlím o druhém autě a nebo případně nahrazení stavajícího?
Potýkám s tím, že bych nejspíše nechtěl financovat dvě auta naráz a zároveň se bojím nahradit svojí E46 něčím jiným.
Moje otázka zní, má smysl se při tomto nájezdu už bavit o naftě? Existuje nějaká motorizace, která uspokojí, jak touhu po jednoduchosti a zároveň ekonomické jízdy?
Koukám se po starém Toledu 1.9TDI 81kw. Finanční strop okolo 200tis.kč, což je paradox, když jsem zmíňil starý motor s rotačním čerpadlem. Nicméně já jsem nějak paranoidní z přimých vstřiků.
Přítelkyně neřídí, v domácnosti řidím pouze sám - tzn. další věc spojená s vlastněním 2 auty.
Díky
reagovať