0
späť

diskuze k tématu: Dotaz-sleva při nákupu držiteli ZTP/P?

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 30.07.2015 23:38, Dotaz-sleva při nákupu držiteli ZTP/P?
Může prodejce poskytnout slevu při nákupu osobního automobilu osobě, která je držitelem průkazu ZTP/P?
reagovať
nahlásit
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Piatok 31.07.2015 10:16, RE: Dotaz-sleva při nákupu držiteli ZTP/P?
nepřihlášený uživatel napísal:
Může prodejce poskytnout slevu při nákupu osobního automobilu osobě, která je držitelem průkazu ZTP/P?

Jistě, proč by nemohl? Je to obchodní vztah jako každý jiný a záleží na tom jak se k tomu obchodník postaví. Povinnost poskytnout slevu nemá, ale když vynechám prodejce Ferrari, tak mě nenapadá žádný, který slevy nedává. Jsou i takoví, kteří mají zvláštní cílové skupiny - např. lékaři ZTP, OSVČ aj. Konkrétně např. Škoda přímo má cílovou skupinu pro ZTP, ale určitě se najdou i další. Chce to jen vybrat si auto, které by vám vyhovovalo a zajet za konkrétním dealerem. Auta se teď sice prodávají dobře, ale každý zákazník se počítá
reagovať
nahlásit
Falco
počet príspevkov55
dátum registrácie09.05.2007
Piatok 31.07.2015 12:09, RE: Dotaz-sleva při nákupu držiteli ZTP/P?
Paul napísal:
nepřihlášený uživatel napísal:
Jistě, proč by nemohl? Je to obchodní vztah jako každý jiný a záleží na tom jak se k tomu obchodník postaví. Povinnost poskytnout slevu nemá, ale když vynechám prodejce Ferrari, tak mě nenapadá žádný, který slevy nedává. Jsou i takoví, kteří mají zvláštní cílové skupiny - např. lékaři ZTP, OSVČ aj. Konkrétně např. Škoda přímo má cílovou skupinu pro ZTP, ale určitě se najdou i další. Chce to jen vybrat si auto, které by vám vyhovovalo a zajet za konkrétním dealerem. Auta se teď sice prodávají dobře, ale každý zákazník se počítá

Sleva pro cílové skupiny je poměrně běžná, jen Škoda počátkem roku 2014 tuto nabídku poměrně dost snížila. Poměrně snad se dá usmlouva mimo slevy na cílovou skupinu, kterou poskytuje importér i sleva od prodejce většinou ve výši cca. 10% (někdy i více např. VW, BMW, Audi nebo méně např. Mazda). Chce to jen oslovit více prodejců a dát si čas s vyjednáváním. Často prodejce přihodí i nějakou slevu na práci a materiál na servis.
reagovať
nahlásit
jan.kotlar.58FB
počet príspevkov7
dátum registrácie05.06.2014
Piatok 31.07.2015 12:17, Slevy
Dobrý den, ano různí prodejci dávají různě velké slevy. Co model, to jiná výše slevy. Avšak ne vždy je výhodná sleva přímo na ZTP. Kdysi např. u Škody Fabia mi nabídli oficiální slevu 4% na ZTP a u jiného dealera mi dali slevu 7% bez ZTP. Tudíž chce to pořádně prozkoumat. Např. u Peugeotu jsou tzv základní ceny vozu a pak akční ceny. Tady pozor, sleva na ZTP u Partnera byla v roce 2011 29% ze základní ceny. Pak je třeba zjistit, jestli ta akční cena nevyjde lépe než cena se slevou na ZTP.

AVŠAK ZÁSADA Č.1 JE OSLOVIT VÍCE PRODEJCŮ JEDNÉ ZNAČKY A NECHAT SI VYPRACOVAT CENOVOU NABÍDKU!!! Já když kupoval VW Caddy, tak jsem oslovil zhruba 8 různých dealerů a nabídky slev se lišily řádově v desítkách tisíc! Já koupil Caddy za 372 000 Kč, přičemž ceníková cena byla tehdy 490 000 Kč s tím, že byla akce dovozce -80 000 Kč z ceníkových cen. To znamená základní cena spadla díky dovozci na 410 000 Kč a pak jsem ještě dostal od konkrétních prodejců slevy od 5 000 do 38 000 Kč a zároveň byla akce Škofinu, že když jste si auto pořídil na úvěr, dostal jste CCS kartu na benzín v hodnotě 40 000 Kč a tak jsem to vzal na úvěr a po dvou měsících úvěr splatil... Chce to tedy dobře pátrat a ptát se i na akce úvěrů.

Dobrý kup přeji!
reagovať
nahlásit
eTeflon
počet príspevkov173
dátum registrácie04.11.2008
Piatok 31.07.2015 22:51, ZTP
Taky mám tuto kartu a zatím jsem nové auto nikdy neřešil, protože jsem toto nevěděl. Jako úplně na rovinu, když Vám 1. vrátí DPH (to mi vraceli vždy, zatím 2x jsem kupoval auto) a ještě když bych dostal slevu... Tak bych uvažoval i o Škodovce.

např. kamarádův otec si teď koupil Octavku III RS 2.0FSI v celkem fakt výbavě a konečná cena po slevě byla 665.000,- bez DPH (804.650,-). Jako dát tam cenu třeba 550.000,- za úplně nové RSo s 5let/150tkm zárukou, to už bych fakt uvažoval.

Jinak radši BMW
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Piatok 31.07.2015 23:48, re:
Dobrý den. Viz reakce ostatních diskutujících - prodejce žádnou povinnost dát slevu osobě se ZPT nemá, v praxi ji však prodejci nabízí. Pro získání bližších informací je nejlepší volbou osobní kontakt s dealerem.
reagovať
nahlásit
*autofans*
počet príspevkov159
dátum registrácie21.11.2008
Sobota 01.08.2015 11:39, Slevy a oslovování více dealerů
Člověk který má vyšší než průměrné IQ si auto kupuje tam kde je dobrý a hlavně dostupný servis (dnes není problém díky internetu a značkově zaměřeným fórům zjistit kde to je). Člověk který kupuje auto tam kde mu jej nechali o 2% levněji a o 100km dále pak většinou nadává na servis, ale má 1.měsíc po koupi dobrý pocit, že "ušetřil". Typická mentalita kupujícího z východu aneb nechci slevu zadarmo a navíc si neváží svého času.
Existuje i model někde koupit a jinde servisovat, ale šance že se setkáte v ČR s ochotou na straně servisu je mizivá. Pokud člověk srovnává nová (nikoliv předváděcí či roční auta) ve stejné výbavě a motorizaci tak jsou rozdíly v řádu několika málo (2-4) procent, což je obvyklá zbytková marže u akčních cen nových aut neprémiových značek. Nebavíme se praktikách Hjundé i jiných, kteří nabízejí "nová" auta co mají o 1/2 roku či rok kratší záruku kvůli tzv. předregistracím aby si vylepšili skóre u SDA.
Už se těším až podobný model začnou kupující praktikovat i v restauracích nebo pekařství
reagovať
nahlásit
capslock
počet príspevkov355
dátum registrácie28.07.2007
Sobota 01.08.2015 22:14, RE: Slevy a oslovování více dealerů
*autofans* napísal:
Člověk který má vyšší než průměrné IQ si auto kupuje tam kde je dobrý a hlavně dostupný servis ...Člověk který kupuje auto tam kde mu jej nechali o 2% levněji .... šance že se setkáte v ČR s ochotou na straně servisu je mizivá. ...rozdíly v řádu několika málo (2-4) procent...

O čem to proboha meleš? Rozdíl v ceně nového auta mezi malým a velkým dealerem je klidně 8%, což jsou desítky tisíc Kč. Servisovat auto můžeš naprosto kdekoliv a tuplem je malý dealer ochotný, jelikož vydělává spíše na servisu než na prodeji nových aut.

reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Sobota 01.08.2015 22:21, RE: Slevy a oslovování více dealerů
*autofans* napísal:
Existuje i model někde koupit a jinde servisovat, ale šance že se setkáte v ČR s ochotou na straně servisu je mizivá. Pokud člověk srovnává nová (nikoliv předváděcí či roční auta) ve stejné výbavě a motorizaci tak jsou rozdíly v řádu několika málo (2-4) procent, což je obvyklá zbytková marže u akčních cen nových aut neprémiových značek. Nebavíme se praktikách Hjundé i jiných, kteří nabízejí "nová" auta co mají o 1/2 roku či rok kratší záruku kvůli tzv. předregistracím aby si vylepšili skóre u SDA. Už se těším až podobný model začnou kupující praktikovat i v restauracích nebo pekařství

Toyota tuším dává dealerům slevu na auto vystavené v autosalonu po 6 měsících. Tzn. není to jeté roční auto ani ojeté předváděcí, ale prakticky nové. Sleva na něm je zajímavější než jen 2-4%. Kvůli 40-50 tisíc úspoře se už těch 100 km vyplatí někam pro takové auto dojet. Aspoň tedy mě

Co myslíš tím šance že se setkáte v ČR s ochotou na straně servisu je mizivá Tam kam chodím na garančky nemají problém s tím, že k nim jezdím s 2ma auty, která jsem u nich nekoupil.
reagovať
nahlásit
Pepe
počet príspevkov1143
dátum registrácie09.05.2007
Sobota 01.08.2015 23:00, RE: Slevy a oslovování více dealerů
capslock napísal:
*autofans* napísal:
Člověk který má vyšší než průměrné IQ si auto kupuje tam kde je dobrý a hlavně dostupný servis ...Člověk který kupuje auto tam kde mu jej nechali o 2% levněji .... šance že se setkáte v ČR s ochotou na straně servisu je mizivá. ...rozdíly v řádu několika málo (2-4) procent...
O čem to proboha meleš? Rozdíl v ceně nového auta mezi malým a velkým dealerem je klidně 8%, což jsou desítky tisíc Kč. Servisovat auto můžeš naprosto kdekoliv a tuplem je malý dealer ochotný, jelikož vydělává spíše na servisu než na prodeji nových aut.

Amen. Autorizovaní prodejci dnes žijou ze servisu lépe, než z prodeje. Od malých aut až po nižší střední jsou marže zanedbatelné, důležitý je počet kusů kvůli plnění (a následný odložený bonus). Taky mi bylo řečeno: "klidně si to kupte za tu cenu jinde, my vám to budeme rádi servisovat".
reagovať
nahlásit
Muroň
počet príspevkov71
dátum registrácie10.06.2008
Pondelok 03.08.2015 14:31, Příspěvek
Prodejce může nebo nemusí dát slevu osobě se ZTP, podobně jako komukoli jinému. ZTP osoby mohou být při koupi auta zvýhodnění příspěvkem na zvláštní pomůcku: https://portal.mpsv.cz/soc/dzp/pomucka , kam se počítá i auto. Co vím, tak příspěvek dostává ZTP osoba (když máte postižené dítě, příspěvek dostane dítě a rodič pro něj koupí auto) a snad o tom musel rozhodnout soud.
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Pondelok 03.08.2015 14:59, RE: Slevy a oslovování více dealerů
Pepe napísal:
capslock napísal:
*autofans* napísal:
Amen. Autorizovaní prodejci dnes žijou ze servisu lépe, než z prodeje. Od malých aut až po nižší střední jsou marže zanedbatelné, důležitý je počet kusů kvůli plnění (a následný odložený bonus). Taky mi bylo řečeno: "klidně si to kupte za tu cenu jinde, my vám to budeme rádi servisovat".

Přesně tak, když jsem předloni kupoval caddy tak mi jí prodali o pár tisícovek levněji než jí nakoupili od importu. Bylo pár dní před koncem roku a bylo třeba plnit "čísla". Vím to proto že po mém dotazu na další slevu se prodejce doslova nasral a přinesl mi ukázat že fakt ji prodávají levněji než nakoupili a slevu už nedostanu. Což jsem si ostatně dodatěčně ověřil u kamarádky na importu. VW jim potom dá královské bonusy, takže škodní nejsou.

reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.