Štvrtok 26.12.2013 17:58,
doporučte palivo k jízdám
Dobrý den, prosím o radu. jezdím denně trasu Hodonice-Vídeň, vzdálenost jedné cesty 107 km, z toho 50 km po dálnici, zbytek mimo město. Doposud jsem jezdil s Octávií 1,9 Tdi 81 Kw, bohužel dosluhuje, a já hledám možného nástupce. Bude to určitě zase kombi, cena do 230.000 CZK. Varianty Mondeo, Avensis, Mazda 6, nebráním se jinému tipu.Jde mi hlavně o palivo, hodně jsem přemýšlel o CNG, našel jsem Tourana 2.0 s továrním CNG, dle výrobce dojezd 600 km na CNG a 150 km na benzín, na internetu je ovšem test, kde tento vůz dojel na obě paliva pouhých 370 km, to je ovšem zoufale málo, znamenalo by to každý den tankovat, ve Vídni by neměl být problém natankovat, v Čechách bych musel do Znojma cirka asi 12 km, při tak malém dojezdu, by bylo dost nepohodlné každý den tankovat. Další variantou je LPG, ale chtěl bych tovární LPG, někdo mi říká, že LPG ničí motor, někdo ne, přečetl jsem toho spoustu. Napadla mě taky ovšem nafta, ale když čtu problémy s filtry pevných částic, se vstřikováním a čerpadly, představa opravy cca 30.000 mě dost děsí. Můžete mi prosím doporučit palivo. Týdně 1070 km + občas nějaké hory nebo dovolená. Děkuji moc a přeji příjemné svátky.
Pavel Jastrábek
reagovať
nahlásit