0
späť

diskuze k tématu: doporučte palivo k jízdám

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké palivo vybrat, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 26.12.2013 17:58, doporučte palivo k jízdám
Dobrý den, prosím o radu. jezdím denně trasu Hodonice-Vídeň, vzdálenost jedné cesty 107 km, z toho 50 km po dálnici, zbytek mimo město. Doposud jsem jezdil s Octávií 1,9 Tdi 81 Kw, bohužel dosluhuje, a já hledám možného nástupce. Bude to určitě zase kombi, cena do 230.000 CZK. Varianty Mondeo, Avensis, Mazda 6, nebráním se jinému tipu.Jde mi hlavně o palivo, hodně jsem přemýšlel o CNG, našel jsem Tourana 2.0 s továrním CNG, dle výrobce dojezd 600 km na CNG a 150 km na benzín, na internetu je ovšem test, kde tento vůz dojel na obě paliva pouhých 370 km, to je ovšem zoufale málo, znamenalo by to každý den tankovat, ve Vídni by neměl být problém natankovat, v Čechách bych musel do Znojma cirka asi 12 km, při tak malém dojezdu, by bylo dost nepohodlné každý den tankovat. Další variantou je LPG, ale chtěl bych tovární LPG, někdo mi říká, že LPG ničí motor, někdo ne, přečetl jsem toho spoustu. Napadla mě taky ovšem nafta, ale když čtu problémy s filtry pevných částic, se vstřikováním a čerpadly, představa opravy cca 30.000 mě dost děsí. Můžete mi prosím doporučit palivo. Týdně 1070 km + občas nějaké hory nebo dovolená. Děkuji moc a přeji příjemné svátky.
Pavel Jastrábek
reagovať
nahlásit
xtrox
počet príspevkov233
dátum registrácie01.11.2012
Piatok 27.12.2013 13:35, ...
jezdíte-li trasy, kde není problém sehnat alternativní palivo a obětovat tomu častější a delší tankování, pak můžete zkusit lpg nebo cng (bude tankování i na horách, atp?). nebo nějakou tovární variantu na e85
nafta je sázka na jistotu, do 230 tisíc ve větších kombi neseženete moc aut s euro5 a v euro4 ještě spousta aut bez filtrů.

vím o slušné octavii ll 2008 se 103 kw, čili by neměly hrozit poruchy, kterými trpěly modely do 2007 včertně, ale octavii neuvádíte, navíc dvoulitr i se šestým kvaltem bere o půllitr víc než 1,9 (a oproti octavii l skoro o litr)
reagovať
nahlásit
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Pondelok 30.12.2013 15:36, Hledejte osvědčené
Při takovém nájezdu bych hledal co nejspolehlivější naftu v co nejlepším stavu. A nemůžu si pomoct, ale vychází mi opět oktávka 1,9 TDI. Zkusil bych se podívat po posledních Tourkách (až 2010) nebo stejně starých dvojkových. Za ty pěníze se už dá koupit zachovalý kus a na nějaký čas máte vystaráno.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 05.06.2014 16:53, re:
Dobrý den. Pokud je automobil přímo od výrobce přestavěn na LPG, nemusíte se o něj bát. Některým motorům neublíží přestavba, jiné to naopak dlouho nevydrží. Dojezd plynových vozů se liší podle velikosti palivové nádrže, v kombinaci s benzínovou nádrží by ale prakticky u každého vozu neměl být problém 500 km na jedno natankování. Pokud se rozhodnete pro diesel, při Vašem nájezdu se nemusíte bát o filtr pevných částic, dlouhé cesty mu nevadí. Životnost vstřikovacího systému závisí na kvalitě nafty. Co se týká výběru konkrétního vozu, ani s jedním z nich rozhodně neuděláte chybu.
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.