Zdarec borci, zajímalo by mě zda dokáže někdo vůbec poradit, jaká alternativa by byla vhodná k tomu co máme teď, protože at sleduji kde co tak fakt vůbec nevím ... :) Situace je taková, že mám Fabii combi I ano htp 47kW, téměř od nova kupovaná s asi 3500km ted už táhneme na 190tis, od 120tis tam mám navíc LPG, no a žena ted jezdí s tím do práce 40km tam 40 km zpět, (mimo obec ale každých cca 5 km je nějaká vesnice, mimo obec sviští tak 90-110) za krásných 1kč/km (auto světe div se, jede fakt svižně, jediná nevýhoda, nemá klimu) já to auto mám rád a asi si ho nechám a pak odvezu do šrotu až fakt zdechne :) No ale prostě problém nevíme co na to dojíždění aby to mělo klimu a nízké náklady na provoz, dejme tomu do 70tis Kč ...
1) máme variantu že v rodině máme Corsu 1.2 myslím nákej rok 2008 to je tak odkoupit to za ty roky to má jen asi 70tis najeto (pravidelný servis atd) (jezdi to spiš město a tak 3x za rok delší trasa) protože toto auto bude nahrazeno něčím novým. ... to by byl sňatek z rozumu jak se říká, ale když to neklapne tak se právě ptám na ty následující 2 varianty
2) varianta koupit něco z bazoše klidně, stačí sedan, hatchback nejspíš benzín ale fakt nevím co ... líbí se jí Fusion, něco tak škaredýho dle mě nevím kdo vymyslel horší už byl snad jen ten Fiat delfín
.. Fabii fakt ne, asi jsem měl štěstí na kus, ale co v okolí vím tak samý průšvih jak I. tak II.
3) varianta máme ještě Mazdu 5 1.8 benzin rv07 a tu nahradit něčím novějším tudíž to musí být kombík (nemusí to být MPV,SUV,Crossover apod) ta majda to je taky kapitola sama o sobě (už něco proinvestováno ale ještě by to něco chtělo tak proto i varianta se toho zbavit), dost žere jak benal (co já jezdím krátké trasy do práce město mimo 50/50 do 10 km tak 9,2, delší trasu umím 7,5-8,5, manželka s tím neumí ani delší trasu, jak je zvyklá na ty otáčky dle fabky asi tak se pod 9,5 nevejde) žere to i pěkně olej ... ale co místo toho do 200-240tis Kč tak 5-6 roků starý asi nějaká holt leasingovka nebo referenční .. dle mě prostě benál mín problémů, ale na kombi zas ten benál aby člověka nesežral na spotřebě, navíc tedy pokud nechceš ty nové tříválce a downsize motory, které ale prodávají všude a pomalu nic jiného a mají spotřebu těch 6 ... koukal jsem po Meganu, kterej tady skoro každej zhejtoval že prostě ne, ok co dál podobný velikostně Rapid ani Fabka to nebude, Ceed, Auris nevím neznám ... to auto by sloužilo jak pro ni tak i pro občasný rodinný výlet, 4 lidi a pes někdy kola nebo rakev s lyžema takže prostě aby to i trochu jelo (s Fabkou byste nevěřili co se mě tam vše podařilo dostat atd když se chce vše jde, ale děti už jsou větší a takové harakiry už dělat ani nechceme) s tou majdou se fakt v poho vejde vše, v té rychlosti kolem 110km/h si to auto jede pěkně a i spotřeba dobrá, ale to je vše, žádné zrychlení, kopce taky nemá rádo a další věci ... tak babo raď
Když bude z vás někdo hodnej a napíše jak ke 2) tak 3) variantě nějaké postřehy nebo rady budu rád ... kdyby někdo měl dotazy k té Mazdě 5 klidně se ptejte myslím, že už o tom něco i vím, informací není moc k sehnání ..