Utorok 05.11.2013 23:22,
Diesel do 50 000 Kč
Dobrý den,
jmenuji se Michal Moučka a jako první bych Vám chtěl říct, že když mě nějaký automobil zaujme, tak hned jdu hledat recenze z Vašeho webu a názory odborníků z Vašich řad a už jsem toho od Vás přečetl hodně moc.
Právě proto se na Vás teď obracím s dotazem. Je mi 21 let a osobně se neřadím do té skupiny \"mladých pepíků\", kteří potřebují nadupaná auta a utratí za to svoje první vydělané peníze, či peníze dostanou od svých rodičů. Co si budeme povídat, tihle se pak brodí v problémech s autem, nemají na to další peníze a další podobné věci. Já osobně se řadím do té skupiny lidí, který nad výběrem auta přemýšlí a zvažují všechny možnosti.
Jelikož ještě bohužel nejsem tak finančně zabezpečený, tak nyní hledám nějaké přepravovadlo s dieslovým agregátém do 50tis. korun. Jako ovšem každý bych chtěl za málo peněz, hodně muziky. Jsem si vědom toho, že to samozřejmě nejde, ale po nějaké té době bádání a prohlížení pořád stejné kategorie, jsem přišel na to, že bude nejlepší se obrátit na odborníky.
V prvé řadě, jsem si řekl, že budu koukat na rozumná auta s nesmrtelným 1.9 TDi od koncernu VW. U vozů typu Passat od roku 1998 se bojím toho, že to jsou utahaná auta, po krvelačných taxikářích, které to auto ani vteřinu nešetřili. Když se podívám na Golfy, tak je to samá tuningová nádherna od \"mladých pepíku\", kterým se na tom něco pokazilo a honem se toho chtějí bavit. Jako druhá alternativa mi přišla dobrá volba Ford Mondeo 2.0 TDCi. O těch jsem se nakonec u Vás dočetl, že daný CommonRail se do roku 2003 kazil kvůli vadnému čerpadlu Delphi, které vhánělo do čerpadla kovové střepinky a kvůli tomu pak odcházely i vstřiky, což není levná záležitost a sehnat Mondeo po roku 2003 už s čerpadlem od společnosti BOSCH už není do 50tis. tak jednoduché. Jako další varianta tu pro mě byl Renault Laguna 1.9 Tdci s trošku futuristickým vzhledem, který mě nevadí. Ovšem opět se bojím CommonRailu a jeho náchylnosti na naftu. No a jako další už mě napadaly vyloženě už trošku optimistické nápady, jako BMW 525 TDS, nebo Saab 9-3 nebo 9-5 2.2 TiD a tak dále.
Jak jsem řekl, rozhodl jsem se obrátit se na odborníky a právě proto Vám píšu tento až poněkud přehnaně obsáhlý dotaz. Tímto se Vám omlouvám za mojí \"výřečnost\", ale bohužel k vysvětlení dotazu to bylo nutné.
Budu se těšit na Vaši odpověď a předem děkuji.
S přáním hezkého dne, Michal Moučka.
reagovať
nahlásit