0
späť

diskuze k tématu: Co udělat (servis) po koupi ojetého auta

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 27.10.2015 21:11, Co udělat (servis) po koupi ojetého auta
Zdravím, schyluje se mi ke koupi svého prvního auta, a tak přemýšlím co vše budu muset vyměnit na autě?
Přece jen když mi v bazaru řeknou že rozvody, oleje měnily v xxxKm, a pak se mění v xxxKm. Prostě tomu moc nevěřím, a chci tak nějak pomalu jako oleje,atd..vyměnit znova.
A jaké tedy oleje vyměnit? A když budu mít řetězové rozvody tak ty taky? (známý mi říkal že se němění).
A tedy co vše vyměnit?
reagovať
nahlásit
Storm2609
počet príspevkov2
dátum registrácie27.10.2015
Utorok 27.10.2015 23:00, CO VYMĚNIT
Zdravím, ze své zkušenosti vím pár věcí. Když jsem kupoval kdysi auto a majitel mi řekl, že tam rozvody dělaný byli, tak jsem uvěřil, ale serviska neexistovala. NO, chyba. Jak naschvál se to potkalo cca za měsíc, takže auto na odpis (stálo myslím 11.000 Kč :) , oprava by byla co vím za víc, ale naštěstí jsem jej prodal ještě v takovém stavu za 7.000 Kč ). Poté jsem už kupoval auto dražší ( Fabia v TDI za 110.000) ale tam byla poctivě vedená serviska , auto od firmy kde byl nájezd cca 140.000 km. Všechno tam sedělo a s autem nebyl problém dokud mě nesundal JEEP a z auta nic moc nezbylo. Každopádně pokud je vše vedeno , věřil bych tomu, autorizák za ten svůj podpis ručí. Pokud budeš brát auto bez řádné historie tak určitě radši rozvody (pokud to má řemen, pokud řetěz tak nic, max ho nechat zkontrolovat jestli je správně dotažený), pak určitě olej v motoru. To jsou vlastně dvě nejduležitejší věci aby to nekleklo. Časem můžeš pro jistotu brzdovou kapalinu Hlavně teda záleží jakou to auto má historii. Třeba Škodovka má dobrej systém. Stačí jim tam třeba zavolat , říct VIN a oni ti popovídají . Nic dalšího mě nenapadá ;)
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Streda 28.10.2015 01:15, Záleží...
Pokud koupíte podezřelé auto z podezřelého bazaru (polní bazary, Áčka, apod.), tak bych toho měnil co nejvíc. A možná i pneumatiky, na kterých můžou být po vnitřních stranách boule.

Pokud koupíte auto od solidního autorizáku prodané i servisované u nich, vykoupené na protiúčet a navíc s roční zárukou, tak bych neměnil preventivně nic a dál pokračoval v servisním plánu. Podobně v případě koupě auta od soukromé osoby, pokud doloží historii fakturami a celkově toho člověka odhadnete jako solidního s dost velkou jistotou.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Streda 28.10.2015 07:20, book
Na toto téma jsme minulý rok napsali e-book. Více informaci najdete tady

http://www.tipcars.com/magazin-kupujete-ojetinu-stahnete-si-e-book-zdarma-7215.html

Popřípadě pokud se přihlásíte do systému, máte v menu pod položkou (Můj TipCars) všechny doposud vydané e-booky.
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Streda 28.10.2015 07:54, RE: Záleží...
Petr S napísal:
Pokud koupíte podezřelé auto z podezřelého bazaru (polní bazary, Áčka, apod.), tak bych toho měnil co nejvíc. A možná i pneumatiky, na kterých můžou být po vnitřních stranách boule.Pokud koupíte auto od solidního autorizáku prodané i servisované u nich, vykoupené na protiúčet a navíc s roční zárukou, tak bych neměnil preventivně nic a dál pokračoval v servisním plánu. Podobně v případě koupě auta od soukromé osoby, pokud doloží historii fakturami a celkově toho člověka odhadnete jako solidního s dost velkou jistotou.

přesně takové auto jsme koupili od autorizovaného servisu,a pak se zjistilo,že nám sice řekli,že bylo nehavarované ale bylo po bouračce s opravou za 200 000kč...

dnes můžete věřit jedině sobě...obzvláště v auto branži je to 99% podvodníci,apod pakáž která má cíl maximalizovat zisk na úkor cti,slušnosti,pověsti
reagovať
nahlásit
driver111
počet príspevkov528
dátum registrácie13.03.2013
Štvrtok 29.10.2015 10:40, servis
Tak já vždy dělám, rozvody, ať je psané v servisce cokoliv, podvozek, oleje - motorový+převodový, brzdy. Ale potom mám klid
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.