0
späť

diskuze k tématu: Saxo 1.4 VTS výměna karoserie.

kategórie zaradenia témy: poradna, ostatní, automobilky, francouzská vozidla
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Piatok 04.11.2016 21:58, Saxo 1.4 VTS výměna karoserie.
Zdravím.
Chtěl bych vyměnit karoserii na svém saxu, ale nevím jak je to dnes s zlegalizováním :) Mohli byste mi objasnit co k tomu potřebuji, na kolik mě to nejspíše vyjde a zda-li mohu použít kastli z modelu 1.1, nebo 1.4 (ne VTS) ? Popřípadě také, jestli vadí kastle z dovozu. Mockrát děkuji.
reagovať
nahlásit
Jencek
počet príspevkov91
dátum registrácie09.01.2016
Sobota 05.11.2016 12:39, .............
A Jaky to ma vyznam tu tak stareho auto menit kastly?
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Sobota 05.11.2016 17:12, RE:
Jencek napísal:
A Jaky to ma vyznam tu tak stareho auto menit kastly?

Že ho mohu nabouborat znovu... :D
reagovať
nahlásit
Michal 22
počet príspevkov51
dátum registrácie09.10.2008
Nedela 06.11.2016 19:37, Převařit VIN
Výměna karoserie není žádná prdel. Jedná se v podstatě o přestavbu. Je k tomu potřeba vyjádření Citroenu, který stejně jinou kastli než z VTS nepovolí. A bude to stát dost peněz. Dokud to jde, tak vyřezat díl s VINem a navařit z původní kastle. A modlit se, aby ta slibované rentgenová kontrola na STK přišla co nejpozději nebo pokud možno vůbec. Je to způsob, který frčel hlavně v 90-tých letech, kdy byl omezen věk aut z dovozu a tak se starší šunky musely "legalizovat " na již přihlášená a třeba havarovaná nebo jinak neopravitelná auta.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Nedela 06.11.2016 20:24, RE: Převařit VIN
Michal 22 napísal:
Výměna karoserie není žádná prdel. Jedná se v podstatě o přestavbu. Je k tomu potřeba vyjádření Citroenu, který stejně jinou kastli než z VTS nepovolí. A bude to stát dost peněz. Dokud to jde, tak vyřezat díl s VINem a navařit z původní kastle. A modlit se, aby ta slibované rentgenová kontrola na STK přišla co nejpozději nebo pokud možno vůbec. Je to způsob, který frčel hlavně v 90-tých letech, kdy byl omezen věk aut z dovozu a tak se starší šunky musely "legalizovat " na již přihlášená a třeba havarovaná nebo jinak neopravitelná auta.

Myslej jsem, že pokud výrobce uvádí karoserii jako náhradní díl, tak to tak složité není :)
Navíc kastle jsou identické :)
reagovať
nahlásit
David V
počet príspevkov2075
dátum registrácie16.05.2007
Nedela 06.11.2016 21:12, RE: Převařit VIN
Mates napísal:
Michal 22 napísal:
Myslej jsem, že pokud výrobce uvádí karoserii jako náhradní díl, tak to tak složité není :)Navíc kastle jsou identické :)

Ne, motor je náhradní díl. Karoserie má VIN, který je identifikátorem vozu, takže se musí předělat papíry.
reagovať
nahlásit
Michal 22
počet príspevkov51
dátum registrácie09.10.2008
Nedela 06.11.2016 21:13, Kastle
Zajdi se zeptat na úřad na registr vozidel a sám uvidíš, jaký je to voser. Já to tedy řešil asi před 15-ti lety u Fiatu Tipo, kdy jsem si sehnal za pár šupů fáro z Itálie netknuté solí a chtěl tak napravit mé tehdejší shnilé auto. No, nechal jsem to převařit. Dnes to bude byrokraticky minimálně stejné - spíše horší.
reagovať
nahlásit
Ma007
počet príspevkov198
dátum registrácie26.11.2013
Pondelok 07.11.2016 11:01, RE: Saxo 1.4 VTS výměna karoserie.
Mates napísal:
Zdravím.Chtěl bych vyměnit karoserii na svém saxu, ale nevím jak je to dnes s zlegalizováním :) Mohli byste mi objasnit co k tomu potřebuji, na kolik mě to nejspíše vyjde a zda-li mohu použít kastli z modelu 1.1, nebo 1.4 (ne VTS) ? Popřípadě také, jestli vadí kastle z dovozu. Mockrát děkuji.

Koľko ti to auto vydržalo?

2 mesiace?

reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 07.11.2016 17:46, RE: Saxo 1.4 VTS výměna karoserie.
Ma007 napísal:
Mates napísal:
Zdravím.Chtěl bych vyměnit karoserii na svém saxu, ale nevím jak je to dnes s zlegalizováním :) Mohli byste mi objasnit co k tomu potřebuji, na kolik mě to nejspíše vyjde a zda-li mohu použít kastli z modelu 1.1, nebo 1.4 (ne VTS) ? Popřípadě také, jestli vadí kastle z dovozu. Mockrát děkuji.
Koľko ti to auto vydržalo? 2 mesiace?

Přibližně ano.. odkládal jsem kontrolu brzd. Saxo mělo ABS, které mělo na starost i rozvod brzdné síly. ABS odešlo, předchozí majitel jen vyndal žárovku a ničeho jsme si při koupi ani já při používání nevšimli.
Pak mě přebržděný zadek dostal do smyku, který jsem nezvládl. Bylo to o blbosti, že jsem si nenechal zkountrolovat brzdy, ale můžeme se držet tématu ?
Díky.
reagovať
nahlásit
Pepe
počet príspevkov1143
dátum registrácie09.05.2007
Pondelok 07.11.2016 22:07, RE: Saxo 1.4 VTS výměna karoserie.
Mates napísal:
Ma007 napísal:
Mates napísal:
Přibližně ano.. odkládal jsem kontrolu brzd. Saxo mělo ABS, které mělo na starost i rozvod brzdné síly. ABS odešlo, předchozí majitel jen vyndal žárovku a ničeho jsme si při koupi ani já při používání nevšimli.Pak mě přebržděný zadek dostal do smyku, který jsem nezvládl. Bylo to o blbosti, že jsem si nenechal zkountrolovat brzdy, ale můžeme se držet tématu ? Díky.

Doporučuju jiný auto jako celek.
Výměna kastle je o ničem. Totálku odhlásit tak, aby šlo nechat si potřebný věci.
reagovať
nahlásit
Giorgio
počet príspevkov814
dátum registrácie09.05.2007
Utorok 08.11.2016 06:00, RE: Saxo 1.4 VTS výměna karoserie.
Pepe napísal:
Mates napísal:
Ma007 napísal:
Mates napísal:
Přibližně ano.. odkládal jsem kontrolu brzd. Saxo mělo ABS, které mělo na starost i rozvod brzdné síly. ABS odešlo, předchozí majitel jen vyndal žárovku a ničeho jsme si při koupi ani já při používání nevšimli.Pak mě přebržděný zadek dostal do smyku, který jsem nezvládl. Bylo to o blbosti, že jsem si nenechal zkountrolovat brzdy, ale můžeme se držet tématu ? Díky.
Doporučuju jiný auto jako celek.Výměna kastle je o ničem. Totálku odhlásit tak, aby šlo nechat si potřebný věci.

Přesně tak - vyměnit auto je jednodušší cesta, to dobré použít z původního a tomu novému se věnovat hlavně po stránce údržby, ne podsvěcování vnitřku LED pásky (jak jsme ti tu ostatně radili).
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.