0
späť

diskuze k tématu: Chce mne sedřít z kůže. ??

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 06.04.2015 12:12, Chce mne sedřít z kůže. ??
Dobrý den
žádám vás tímto o pomoc nebot věřím,že spousta z vás zde už podobnou věc řešili a proto jsou zběhlejší.
Koupil jsem si sportážku kiu zvýšenou a upravenou na ofroad tedy širší terenní pneu pevností rám a zvýšený podvozek. s autem jsem jezdil bez jakých koliv problémů několik tisíc km.A to i s lidma coby svědky. Auto jsem posléze prodal dále a apeloval jsem na to ,že prodávám zvýšený vůz na offroad. Pán si pro vůz přijel projel se a vůz celý obhlídl.Odjel s tím že je nesmirně rád,že to má zvýšené že zháněl zvýšený upravený vůz na offroad srazy. Dnes po dvou měsích !§ mi rozhořčeně volal že kia měla bouračku že jeho přítelkyně se bouchla do hlavy a že se to stalo na cestě z důvodů toho že praskla protektorovaná pneumatika . Došlo pry k vytržení ramene ale škoda okolo 30 000 kč. Auto si chce prý spravit a jezdit snim dále. /dajně prý mu v servise mechanik napsal protokol že z důvodů neodborné úpravy vozidla došlo při plnem rejdu k postupnemu dření pneumatiky o rám nebot pry rameno bylo v jine pozici a sklonu z důvodů samotného zvýšení. Tento pán mi tedy ted tvrdí ,že s tímto pujde na policii a chce se soudit že je to rozpor se smlouvou a skrytá zavada a at mu uhradim 15 000 kč nebo soud.. Víte mám pocit že mu prostě protektor opravdu praskl došlo k požkození na napravě a pán si chce ted u mě nažehlit opravdu z me kapsy :(( jak bych měl postupovat?? dle mě by mě mít protokol či znalecký posudek od dopravní policie avšak ta ještě bude tahat jeho že jezdil s takto upravenym vozem po vozovce když to měl na offroad a tak jsem ho take prodáváal svědka mam. v kupní smlouvě je psáno že díly vozidla už nemusi byt ve stoprocentnim stavu a dříve či později je nutne čekat investici... není tento pán jen vysírka s kamarádem v servise??? mimochodem vůz pry již započal opravovat... děkuji vám za vaše rady popřipadš na email který jsem uvedl
reagovať
nahlásit
Lukiss
počet príspevkov11
dátum registrácie09.03.2015
Pondelok 06.04.2015 13:34, Pokouší se tě pumpnout
Přímou zkušenost nemám . Ale můj laicky názor je že to pán zkouší . Jestli máš ve smlouvě že o těchto úpravách věděl a ty jsi mu nic nezatajil tak by jsi měl být z obliga . Ještě záleží jestli ty úpravy byli homologovaný na provoz na pozemních komunikacích a kde boural . Ale můj názor je že to zkouší proč by chtěl jen 15000 když údajná oprava ho vyjde na 30000 . Navíc by musel hradit soudní výlohy do ty doby než by soud rozhodl o tvoji vině nebo nevině . A to by mohlo být víc než po tobě chce . Jak říkám jsem laik na tohle mám pojištění u DAS ale pro radu můžeš zajít k advokátovi myslím že za radu si řekne kolem 500. Nebo koukni do zákoníku tam určitě taky něco najdeš . Dobrý pořízení přeju .
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Pondelok 06.04.2015 16:28, neplatit
Pán je očividně klasický český podvodníček.Vůbec se s ním nebavte.Pokud máte inzerát,či smlouvu,kde je jasně uvedeno,že vozidlo bylo předáno v takovém a takovém stavu (případně úpravě),nelze hovořit o skryté vadě.
V případě,že jste mu prodával vozidlo,které nemělo úpravy homologované pro provoz na pozemních komunikacích a na tuto skutečnost jste jej ať ústně či písemně upozornil,tak si může najmout právníků kolik chce,ale provoz takto neschváleného vozidla od dne převzetí byl plně v jeho kompetenci.
Stejně tak pokud by od dne přepisu způsobil dopravní nehodu a pojišťovna by zjistila,že vozidlo je neschváleně upravené,tak by následně jakékoliv plnění směrem k poškozenému po něm vyžadovala.

Nic hlavně neplaťte (tím byste uznal svou "vinnu" = která není!) a pokud má pán problém,tak ať podá žalobu k místně příslušnému soudu.Ovšem věřte že 90% lidí jen argumentuje soudem,a má plnou hubu keců,ale jít k právníkovi,sepsat žalobu,která musí být podložena znaleckým posudkem,pak ji dát osobně podat na soud,už chce opravdu pořádné sebevědomí....a věřte,že tento pán toho opravdu schopen nebude...
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Pondelok 06.04.2015 17:57, potížista
Ze své zkušenosti i ze zkušeností lidí kolem sebe je obrana poměrně jednoduchá, i když něco stát bude. Pokud bude dál otravovat tak většinou stačí si nechat napsat dopis od nějaké právní kanceláře kde se uvede že jeho nárok neuznáváte a že jste ochoten to dotáhnout až k tomu soudu.
Příště dejte do smlouvy že předmět prodeje bere tak jak leží a stojí a máte absolutní klid.
9 z 10 potížistů se už neozve, stát to bude do 2000,- Kč pokud nemáte někoho takového v rodině.
reagovať
nahlásit
matej.matys.71FB
počet príspevkov28
dátum registrácie06.04.2015
Pondelok 06.04.2015 18:11, anoo
chystám se mu napsat dopis doporučený že nepřistupuji k jeho slevě z ceny že bych mu vracel 15 K což je pry pul ceny za opravu ale ze sve dobre vule 5 000 kč.. přišti měsíc. Naštěstí jsem vůz prodaval pod kamerou on byl sám a ja měl svědka. říkal jsem mu že jeto offroad uprava pán to sám uznal například mi ted v dopise píše nutná demontáž pevnostniho rámu který je nebezpečný okoli i pro vůz přitom mi sám tvrdil že tohle nenei legalni a že si to předěla do legalni pdooby.. věděl že vůz je zvýšený sám to uznal že tohle ma na srazy na offroad jel stim 500 km domu a po dvou měsích pry že na voze byl nebezpečný protektor kteremu odpadl vzorek a došlo k defektu apožkození na napravě pry udajně pneu se prodřela z duvodu zvýšení o rameno. ve smlouvě stoji že na ramena gumy a podobne komponenty nemusi být vzhledem ke staři vozidla v stoprocentnim stavu dále jeho zakonna povinnot je si před každou jizdou skontrolovst vozidlo sám mi do telefonu přiznal že pneumatiky vubbec nekontroloval..... sám majitel vozu který ho stavěl a použival mi dneska nabidl jak pravni tak i svědeckou podporu kde bude tvrdit že vuz nikde nic neprodřel.. chapejte třeba stim někde skakal a ted se chce na mě vyžehlit??? přitom chce auto opravit a nadále použivat. k udajne nehodě ani nezavolal pčr a disponuje jen soupisem zavad ze nějakeho servisu ..... podle mě už z vozu určitě něco demontovali nebo vyměnili tim padem stejně nema narok na nic. dám vědět co stim vysírkou budu dělat :(
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
Pondelok 06.04.2015 18:23, RE: anoo
matej.matys.71FB napísal:
chystám se mu napsat dopis doporučený že nepřistupuji k jeho slevě z ceny že bych mu vracel 15 K což je pry pul ceny za opravu ale ze sve dobre vule 5 000 kč.. přišti měsíc. Naštěstí jsem vůz prodaval pod kamerou on byl sám a ja měl svědka. říkal jsem mu že jeto offroad uprava pán to sám uznal například mi ted v dopise píše nutná demontáž pevnostniho rámu který je nebezpečný okoli i pro vůz přitom mi sám tvrdil že tohle nenei legalni a že si to předěla do legalni pdooby.. věděl že vůz je zvýšený sám to uznal že tohle ma na srazy na offroad jel stim 500 km domu a po dvou měsích pry že na voze byl nebezpečný protektor kteremu odpadl vzorek a došlo k defektu apožkození na napravě pry udajně pneu se prodřela z duvodu zvýšení o rameno. ve smlouvě stoji že na ramena gumy a podobne komponenty nemusi být vzhledem ke staři vozidla v stoprocentnim stavu dále jeho zakonna povinnot je si před každou jizdou skontrolovst vozidlo sám mi do telefonu přiznal že pneumatiky vubbec nekontroloval..... sám majitel vozu který ho stavěl a použival mi dneska nabidl jak pravni tak i svědeckou podporu kde bude tvrdit že vuz nikde nic neprodřel.. chapejte třeba stim někde skakal a ted se chce na mě vyžehlit??? přitom chce auto opravit a nadále použivat. k udajne nehodě ani nezavolal pčr a disponuje jen soupisem zavad ze nějakeho servisu ..... podle mě už z vozu určitě něco demontovali nebo vyměnili tim padem stejně nema narok na nic. dám vědět co stim vysírkou budu dělat :(

V žádném případě NIC neplatit!!! Může to být bráno jako uznání viny, pozor na to. Nedávat nic a jen napsat že v případě soudního sporu to předáte právní kanceláři. Tečka. Nebát se.
reagovať
nahlásit
matej.matys.71FB
počet príspevkov28
Pondelok 06.04.2015 18:31, aha
rozumm takže radíte vymazat formulaci kde pišu o te kompenzaci?? dobře tedy ještě takhle...

myslim že aby vubec nějaky soud začal musel by mit odborny znalecký posudek nikoliv nějaky protokol z nějakeho servisu je to tak?
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
Pondelok 06.04.2015 18:44, RE: aha
rozumm takže radíte vymazat formulaci kde pišu o te kompenzaci?? dobře tedy ještě takhle...myslim že aby vubec nějaky soud začal musel by mit odborny znalecký posudek nikoliv nějaky protokol z nějakeho servisu je to tak?

Jasně, vůbec bych se nebál. Předpokládám že se jednalo o starou rámovou sportage, tak kolem 30t prodejní ceny ne? Bez urážky, pokud kupoval takové auto těžko se mu bude chtít platit znalce + zálohu u právníka a na podání žaloby.
Podle mě bude maximálně ještě chvilku vyhrožovat a potom bude klid.

reagovať
nahlásit
matej.matys.71FB
počet príspevkov28
Pondelok 06.04.2015 18:50, ano
jednalo se rámovou sportage 2001 2.0
zde je toto vozidlo před a po upravě včetně fotografií a popisů majitele který mi to prodal

aby jste si udělali obrázek
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
Pondelok 06.04.2015 19:13, neřešit
Jak jsem psal výše.Co nyní udělejte,je maximálně v zastoupení právníka sepište odpověď,že se nejedná o skrytou vadu a v případě,že došlo k jakémukoliv poškození,tak ať se obrátí na soud s náhradou škody.
V tom případě bude muset dokázat znaleckým posudkem jak k škodě došlo a znalci nejsou joudové,takže velmi rychle mu vysvětlí,že s takovým autem legálně na pozemní komunikaci neměl co dělat a jestli to požene před soud,tak bude riskovat defacto svoji ztrátu řidičského průkazu a zahájení správního řízení kůvli svému přestupku.
reagovať
nahlásit
matej.matys.71FB
počet príspevkov28
Pondelok 06.04.2015 19:18, zdá se
zdá se,že jste opravdu rozumný člověk a když nad tímto přemýšlím máte naprostou pravdu .Sám bude mít problémy. děkuji za podporu.
reagovať
nahlásit
Giorgio
počet príspevkov814
dátum registrácie09.05.2007
Utorok 07.04.2015 05:45, RE: anoo

1) V podstatě není rozhodující, zda se mu to stalo na silnici nebo ne. Důležité je, kdo posuzuje příčinný vliv té škody. A to nemůže být žádný servis, ani autorizovaný, ani specializovaný, ale jen a pouze soudní znalec v patřičném oboru. Toho znalce by si musel objednat ten člověk, kterému jste to prodal.
2) Pokud už ten člověk zahájil opravu, znalec ho pošle do háje, protože nebude schopen garantovat, že některé poškození nebylo způsobeno již zásahem při opravě. Respektive nebude schopen jednoznačně hodnotit původní stav. Možná s nějakou dokumentací, pokud ji servis průběžně prováděl, ale to nejspíše nikoliv - a ani tak se do toho tomu znalci nebude chtít jít.
3) Jestliže škoda vznikla při provozu na silnici a vůz byl upraven pro provoz v terénu, tak:
3a) Jste-li schopen prokázat, že jste kupujícího seznámil s tím, že to auto je upraveno pro off-roadové účely a na silnici už nemá co dělat, má máslo na hlavě kupující. Teoreticky mu/jeho přítelkyni hrozí trestní postih. Těžko s vámi v takovém případě půjde do soudního sporu.
3b) Teoreticky může existovat příčinná souvislost s poškozením právě proto, že vůz byl provozován na silnici namísto v terénu. Jestliže si měl kupující převážet auto na vozíku a on to dělal po vlastní ose, opět má problém především on.
4) V žádném případě nic neuznávejte ani nenabízejte jiné kompenzace, ale razantně trvejte na tom, že šlo o vůz ojetý, upravený, v daném stavu neprovozovatelný na pozemních komunikacích - a že o všem tomto kupující věděl. Upozorněte ho, že v případě, že bude nadále chtít požadovat jakékoliv finanční prostředky, nechť tak učiní soudní cestou, s doložením znaleckého posudku, a že v takovém případě i naše justice požaduje, aby do skončení celého procesu pravomocným rozsudkem nebylo s vozem nijak manipulováno (tzn. v žádném případě nesmí být opravován ani používán).
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
Utorok 07.04.2015 20:04, RE: anoo
Giorgio napísal:
1) V podstatě není rozhodující, zda se mu to stalo na silnici nebo ne. Důležité je, kdo posuzuje příčinný vliv té škody. A to nemůže být žádný servis, ani autorizovaný, ani specializovaný, ale jen a pouze soudní znalec v patřičném oboru. Toho znalce by si musel objednat ten člověk, kterému jste to prodal. 2) Pokud už ten člověk zahájil opravu, znalec ho pošle do háje, protože nebude schopen garantovat, že některé poškození nebylo způsobeno již zásahem při opravě. Respektive nebude schopen jednoznačně hodnotit původní stav. Možná s nějakou dokumentací, pokud ji servis průběžně prováděl, ale to nejspíše nikoliv - a ani tak se do toho tomu znalci nebude chtít jít. 3) Jestliže škoda vznikla při provozu na silnici a vůz byl upraven pro provoz v terénu, tak: 3a) Jste-li schopen prokázat, že jste kupujícího seznámil s tím, že to auto je upraveno pro off-roadové účely a na silnici už nemá co dělat, má máslo na hlavě kupující. Teoreticky mu/jeho přítelkyni hrozí trestní postih. Těžko s vámi v takovém případě půjde do soudního sporu. 3b) Teoreticky může existovat příčinná souvislost s poškozením právě proto, že vůz byl provozován na silnici namísto v terénu. Jestliže si měl kupující převážet auto na vozíku a on to dělal po vlastní ose, opět má problém především on. 4) V žádném případě nic neuznávejte ani nenabízejte jiné kompenzace, ale razantně trvejte na tom, že šlo o vůz ojetý, upravený, v daném stavu neprovozovatelný na pozemních komunikacích - a že o všem tomto kupující věděl. Upozorněte ho, že v případě, že bude nadále chtít požadovat jakékoliv finanční prostředky, nechť tak učiní soudní cestou, s doložením znaleckého posudku, a že v takovém případě i naše justice požaduje, aby do skončení celého procesu pravomocným rozsudkem nebylo s vozem nijak manipulováno (tzn. v žádném případě nesmí být opravován ani používán).

Perfektně jste to sepsal a tazateli potvrdil můj názor.
Věřím,že se nebude nyní tazatel bát a pána pošle... k jeho právnikovi a k znalci,kteří mu řeknou,že ať je rád,že je rád...
reagovať
nahlásit
matej.matys.71FB
počet príspevkov28
Streda 08.04.2015 10:06, děkuji
děkuji vám ještě jednou za vaše cenne rady které mi otevřely oči
byl u koupi sám a ja se svědkem pán sam uznal že s ocelovym traverzovým naraznikem nesmi na cesty že jej odřeže flexou a da tam z pajera je možne že už dokonce dal !! o drobnych zavadach jsem jej informoval a poskytl slevu z ceny sám pán mi ocenil že je vuz již upraven že to ma na ofrradacke srazy kdyby mě nspadlo že do města raději mu to ani neprodám já se netajil že auto je upravene viděl že je zvedle koupil jej do mne za 56 000 kč za 40 se prodavaji tyto vozy do lesa na dřevo ....bez spz
dále mo tvrdí že ramena na napravě měly zaměnene šrouby za normal jakost misto vyskopevn. byvaly majitel mi odpřisahl a chce svědčit že při upravě použil tu samou jakost 8.8
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
dátum registrácie18.03.2008
Streda 08.04.2015 10:09, RE: děkuji
děkuji vám ještě jednou za vaše cenne rady které mi otevřely očibyl u koupi sám a ja se svědkem pán sam uznal že s ocelovym traverzovým naraznikem nesmi na cesty že jej odřeže flexou a da tam z pajera je možne že už dokonce dal !! o drobnych zavadach jsem jej informoval a poskytl slevu z ceny sám pán mi ocenil že je vuz již upraven že to ma na ofrradacke srazy kdyby mě nspadlo že do města raději mu to ani neprodám já se netajil že auto je upravene viděl že je zvedle koupil jej do mne za 56 000 kč za 40 se prodavaji tyto vozy do lesa na dřevo ....bez spz dále mo tvrdí že ramena na napravě měly zaměnene šrouby za normal jakost misto vyskopevn. byvaly majitel mi odpřisahl a chce svědčit že při upravě použil tu samou jakost 8.8

buďte v klidu, prostě to zkusil a čeká jak zareagujete. nejlepší je nereagovat nijak, prostě ho ignorovat. právníka bych použil teprve v okamžiku kdy by kupující začal vyvíjet nějakou oficiální aktivitu, což nezačne. fakt buďte v klidu, nestojí to za nervování, nic se neděje.
reagovať
nahlásit
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Streda 08.04.2015 11:36, RE: aha
rozumm takže radíte vymazat formulaci kde pišu o te kompenzaci?? dobře tedy ještě takhle... myslim že aby vubec nějaky soud začal musel by mit odborny znalecký posudek nikoliv nějaky protokol z nějakeho servisu je to tak?

Nic neplatit!!! A slušně ho poslat tam, kam neodchází nikdo rád. Lidi to zkouší, dobře ví co kupoval. Jak už tady bylo řečeno, posichrovat to aspoň nějakým právníkem, který pošle jeden dopis s tím, že jakákoliv komunikace bude už směřovat na něj. O borci pak už podle mě nikdy neuslyšíš.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Piatok 10.04.2015 23:51, RE:
Dobrý den. V tomto případě nemá kupující nárok po Vás požadovat nějaké peníze na opravu. Kupoval ojetinu, o níž věděl, v jakém je technickém stavu. V případném soudním líčení prakticky nemá šanci uspět.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov1
dátum registrácie04.10.2015
Nedela 04.10.2015 20:05, aHOJI tak mám problém
Prodal jsem tutéž kiu Sportage z roku 1996.Mladému páru ve smlouvě mám uvedeno že stav odpovída stáří a nejetým km (200+ a rok 1996) Pánovu jsem umožnil půlhodinoou testovací jízdu jakoukoliv kontrolu a sám jsem mu ukázal že je třeba vyvařit vzadu kus rámu nad zadním kolem kde to trpí ty kie pán jasně jasně neni problem.
Dnes po více než 3 měsícich mi volala jeho žena že doufa že se to vyřeši mimosoudně jinak bude zle a naferovku mi vyhrožovala :))Aniž by to nechali vyvařit jezdili s tím a ram jim praskl,místo aby mi volala tahala to do servisu a pry jak to dali do servisu tk to zlomili uplně a pry je vůz neopravitelný ikdyž do telefonu v prvním hovoru řikala že to mužou nechat vyvařit. vyhrožuje mi manželem tím že má známeho soudního znalce . vůz jsem prodaval za 49 000 kč (jinak krásný zachovalý stav) s tím že na nedostatky a korozi dávám 7000 kč slevu (vše ve smlouvě)
cena tedy bala 42 000 kč.Vtipné na tom je že paní požaduje at pry si pro auto přijedu naložit a chce 40 000 zpět. Lidi,je vůbec možná naivita v tomto měřítku?? Odepisuji ji vytýkací dopis a rád se sejdu u soudu :)...kdyby dbali mé rady at rám nechaji vyvařit a už praskly rám v servise s těžkými terenimi koly nevěšeli na zvedák tk by se nic nestalo !!!!!! jak se mám dle vás zachovat ?? asi se jen zasmát ........Já na vše upozornil prohlidku jsem umožnil a ve smlouvě to je jasně napsané taky i to že dle zakonu nelze odstoupit od smlouvy když je to opravitelná vada.... pani jednou tvrdí že opravitelná je podruhe ne...přitom jsem ji zduraznil i jejimu muži že když kiu odstroji prodaji kola s novými terennimi pneu prodaji našlapy a ramy 90 ceny vozu mají doma (jednalo se o karmann v lné výbavě.)
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
dátum registrácie18.03.2008
Nedela 04.10.2015 20:39, RE: aHOJI tak mám problém
napísal:
Prodal jsem tutéž kiu Sportage z roku 1996.Mladému páru ve smlouvě mám uvedeno že stav odpovída stáří a nejetým km (200+ a rok 1996) Pánovu jsem umožnil půlhodinoou testovací jízdu jakoukoliv kontrolu a sám jsem mu ukázal že je třeba vyvařit vzadu kus rámu nad zadním kolem kde to trpí ty kie pán jasně jasně neni problem. Dnes po více než 3 měsícich mi volala jeho žena že doufa že se to vyřeši mimosoudně jinak bude zle a naferovku mi vyhrožovala :))Aniž by to nechali vyvařit jezdili s tím a ram jim praskl,místo aby mi volala tahala to do servisu a pry jak to dali do servisu tk to zlomili uplně a pry je vůz neopravitelný ikdyž do telefonu v prvním hovoru řikala že to mužou nechat vyvařit. vyhrožuje mi manželem tím že má známeho soudního znalce . vůz jsem prodaval za 49 000 kč (jinak krásný zachovalý stav) s tím že na nedostatky a korozi dávám 7000 kč slevu (vše ve smlouvě) cena tedy bala 42 000 kč.Vtipné na tom je že paní požaduje at pry si pro auto přijedu naložit a chce 40 000 zpět. Lidi,je vůbec možná naivita v tomto měřítku?? Odepisuji ji vytýkací dopis a rád se sejdu u soudu :)...kdyby dbali mé rady at rám nechaji vyvařit a už praskly rám v servise s těžkými terenimi koly nevěšeli na zvedák tk by se nic nestalo !!!!!! jak se mám dle vás zachovat ?? asi se jen zasmát ........Já na vše upozornil prohlidku jsem umožnil a ve smlouvě to je jasně napsané taky i to že dle zakonu nelze odstoupit od smlouvy když je to opravitelná vada.... pani jednou tvrdí že opravitelná je podruhe ne...přitom jsem ji zduraznil i jejimu muži že když kiu odstroji prodaji kola s novými terennimi pneu prodaji našlapy a ramy 90 ceny vozu mají doma (jednalo se o karmann v lné výbavě.)

prodejní cena méně než 10% pořizovací ceny nového, tedy prodej souboru náhradních dílů. prosoudí kalhoty, buďte v klidu.
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.