citácia:
response to: PetMan, 29.05.2024 13:44 (Ráda bych tu napsala, jak jsme ...)
Zdravím, také jsem prodával. Auto chtěl ještě ten samý den, ihned žadonil o slevu, i když auto neviděl, závady ho prakticky nezajímaly. Sešli jsme se, projížďka, měl připomínky a znovu chtěl slevu.
Auto jsem nakonec prodal, už jsem od něj chtěl mít klid – bylo tam dost závad, které byly uvedeny ve smlouvě. Sliboval, že ten den sjedná povinné ručení a v následujícím týdnu provede převod, ale nic. Poté telefonáty, vyhrožování odtahem, soudem…
Má rada:
NEKOMUNIKOVAT!
PŘED UPLYNUTÍM 10 DNŮ KONTAKTOVAT MAGISTRÁT – ODBOR DOPRAVNĚSPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ. Ptejte se např. na REFERENTA SPRÁVNÍHO ŘÍZENÍ.
Sepsat s ním „Žádost o zápis změny vlastníka nebo provozovatele“ a přiložit kupní smlouvu.
V mém případě měla paní Bandová bydliště na úřadě v Pardubicích, čili obsílky si nevyzvedla, a nakonec asi po měsíci a půl a po zaplacení správního poplatku 800 Kč převedli auto na ni!
Mezitím přišly 4 pokuty za parkování v Pardubicích. Naštěstí byly spáchány až poté, co jsem sepsal žádost o převod. Do Pardubic jsem zaslal vyjádření z Magistrátu, že jsem již nebyl vlastníkem, a přestupky odložili z liberačních důvodů.
ČKP se také ozvala kvůli povinnému ručení, které jsem v den prodeje zrušil, ale za několik dnů raději obnovil. Vše jsem vysvětlil a bylo mi vyhověno!
Hezký den.