0
späť

diskuze k tématu: Auto kolem cca 100 tisíc vhodné pro LPG

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, zábava, život za volantem, typ vozidla, osobní, hybridy, cng, lpg
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Sobota 03.10.2015 19:41, Auto kolem cca 100 tisíc vhodné pro LPG
Zdravím všechny příznivce automobilismu,

protože má většina z vás spoustu zkušeností a rozhled, zajímal by mne váš váš názor.
Jsem rozhodnutý koupit auto za zhruba 100 tisíc (neni to pevný limit), které následně půjde do plynu. Nájezd je něco okolo 70 tisíc ročně, 92% dálnice. Plánuju ho alespoň 3-4 roky. Když už člověk tráví v autě tolik času, potřebuju pohodlí, komfort, auto mne nesmí nudit, musí mne bavit s nim jezdit. Odhlučnění musí být co nejlepší.
Vypadá to, že chci za málo peněz spoustu muziky, ale je to tak, že nevidím smysluplné utratit za auto víc než je nutné, přece jen je to jen věc. A nové auto taky nechci, tam je ztráta největší.
Je jasné, že výběr bude malý, bude silně limitován cenou vozidla, motorem vhodným pro LPG a stavem, rok okolo 2004/2005.
Mám pár favoritů, Saab 9-5 2,3, Volvo S80/V70. Abych pravdu řekl, asi na 80% půjdu do toho saaba.
Jde mi o to, jestli nevíte nebo neznáte ještě nějaké auto této třídy, které je výkonné, zvládá plyn a je opravdu pohodlné. Vyzkoušel jsem si i Superba 2.8, což by byl vhodný motor, ale zas tolik síly nemá a podvozek taky nic extra. Napadlo mne i Mondeo, ale má vůbec nějaký motor co zvládá plyn a má sílu? Bývalý kolega na duratecy od fordu hodně nadával stran plynu. BMW motory vhodné má, ale mě se prostě nelíbí, je to celkem tuctovka.

Do teď jezdím tohle s mým Stilem, které už má přes 400 tisíc, je to celkem držák, ikdyž je pravda, že jsem z něj udělal nové auto, má nové brzdy, brzdiče, spojku, rozvody, tlumiče, ramena a spostu dalších věcí. Většinu jsem dělal praventivně. Ono při tom nájezdu je to skoro spotřebák. Ale už mi přestává stačit co se týká komfortu (ikdyž na svou třídu je to dle mého výrazný nadprůměr). Je to celkem prostorný kombík, nechám si ho jako záložní auto, nedal bych z ruky ani za mák
Upřímně, kdyby dělal fiat nějakou prostornéjší limuzínu se silným motorem, bral bych ji hned,

Všechna výše zmíněná jsou proti Stilu minimálné o třídu výše, proto očekávám komfort bez kompromisů.

Díky za každý nápad. Rád si nechám poradit
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Sobota 03.10.2015 19:58, plyn
Fiat sice velká auta nedělá, ale kamarádka letos koupila Thesis 2,4 v plynu, úžasné auto. Luxus co jinde nenajdeš za ty peníze. Ale celkem líné, možná v manuálu by jelo lépe.
Jinak jeden můj celkem movitý zákazník jezdí už 20 let v MB 124 kombi v plynu a nechce ho měnit ani za zlaté prase.
reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Utorok 06.10.2015 19:39, .
já jsem myslel, že se tu strhe diskuze a on zareagoval jen PetrT. Už jsem se rozhodnutej, zaplatil jsem zálohu a auto bude o víkendu. Jen mne zajímalo, jestli neexisutje ještě nějaká, třeba zajímavější alternativa
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.