citácia:
reakce na: J_arda, 21.12.2022 19:50 (Zdravím, budu rád za názor, kt ...)
Pane kolego, Clio má tak vysokou světlou výšku, že se směle popere i s poměrně nehezkými lesními kamenitými cestami. jelikož máme v rodině Clia hned dvě, tak o tom ledacos vím. A protože jsme letos absolvoval cestu do míst v jeseníkách, kam se smí výhradně na povolení (které jsem samo sebou měl vyřízené), tak jsme hleděl, že jsem zdolal stejnou cestu jako Mitsubishi outlander až do výšky 1100m, kde jsem skončil pro opravdu už velke blavany, čnjící z cesty. nechtěl jsem prorazit vanu. Schopnosti Clioa v terénu jsou limitované jen FWD, ale na 99,99% použití vozů běžných lidí Clio stačí z tohoto pohledu naprosto bezpečně. Se svým Suabru Outbackem bych nezvládnul v terénu kvůli nerovnostem asi víc. je třeba si uvědomit, že Clio má malé přední i zadní převisy a zejména zadní nájezdový úhel díky uložení kol v rozích kastle je fenomenální. Všemu nahrává ještě malý rozvor, který umožní Cliu fakt hodně. Nějaká polní cesta Clio absolutně nerozhodí...Jiank výhoda Clia je mj. skvělá neprůstřelná atmosfértická 4v 1,2i s výkonem 54kW, která jede na svoji třídu opravdu hodně dobře a to se spotřebou pod 6/100. Jako bous máte perfektní ochranu proti korozi. Moje Clio 2005 nenese po 18 letech jedinou stopu koroze na kastli - prahy, zadní lemy ve stavu nového auta. nezná garáž, za to zná kupy jesenické soli, ovšem s náležitým mytím a voskováním kastle. A jde to! Takhle má vypadat nenáročný bezproblémový pracant s levný servisem.